7 מיתוסים על השתלת שיניים

השתלת שיניים הפכה לטיפול נפוץ יותר ויותר, אך עדיין המיתוסים והטעויות סביבה רבים.

בואו ננפץ כמה מיתוסים נפוצים סביב השתלות שיניים!

  1. השתלת שיניים כואבת

לא ממש. היום,  באמצעות טכנולוגיה ממוחשבת שמאפשרת דיוק רב ומזעור החתכים ניתן לעבור השתלת מספר שתלים ואפילו השתלה  של לסת שלמה ושיקום על ידי גשר קבוע  עוד באותו היום. השתלה באמצעות המחשב מאפשרת לעבור את השתלת השיניים בלי חתכים משמעותיים, בלי תפרים, וכמעט בלי נפיחות, כאב וסבל.
אחת ההפתעות הגדולות של מטופלים במרפאה היא לגלות כי הטיפול הרבה פחות מפחיד ומלחיץ ממה שחשבו.

  1. השתלת שיניים מחייבת לקחת חופשת מחלה ארוכה

כבר לא. פעם תהליך ההשתלה היה ארוך, כואב וגרר נפיחויות ושטפי דם במשך תקופת החלמה שנמשכה מספר ימים לפחות. הטכנולוגיות החדשות בהשתלת השיניים הפכו את הטיפול לקל ופשוט הרבה יותר. חלק גדול מהמטופלים יוצאים מהמרפאה וממשיכים את סדר היום שלהם ללא כל שינוי.

  1. אי אפשר להשתיל שיניים ביום אחד

טעות! בעבר חשבו שיש לבצע כל שלב בנפרד ולהמתין בין השלבים. היו עוקרים את השיניים ומקבלים בינתיים תותבת נשלפת – מחכים כחודשיים ואז משתילים את השתלים הדנטליים ושוב משתמשים  בתותבת נשלפת – ממתינים 3 חודשים בלסת תחתונה  ו6 חודשים בלסת עליונה. רק לאחר מכן התחילו לקחת מידות לגשר הקבוע. תהליך זה  לקח הרבה זמן ונמשך חודשים ארוכים ואפילו למעלה משנה. היום כבר יודעים כי ניתן להשתיל שיניים מיידית  לאחר העקירה ויש לכך אפילו יתרונות רפואיים  המאפשרים לשתל להיקלט טוב יותר ואף שומר על נפח העצם. כך שניתן להגיע למרפאה ולצאת כבר באותו יום, לאחר מספר שעות, עם לסת מלאה בשיניים וחיוך מאוזן לאוזן.

  1. אין הבדל בין השתלים השונים

יש הבדל עצום! רוב הציבור אינו מודע לכך כי קיימים אין ספור סוגים ויצרנים של שתלים דנטליים. אמנם רוב השתלים המודרניים עשויים מסגסוגת טיטניום, אך הם שונים האחד מהשני במגוון דרכים. קיים שוני בין השתלים בתקן בקרת האיכות שעל פיו יוצרו, ברמת הסטריליזציה ובאיכות החומרים מהם השתל עשוי. כמו כן, ישנם הבדלים בעיצוב השתל, בגודלו ובפני השטח שלו, כל אלה גורמים חשובים שיש להכיר, על מנת לבחור את השתל הנכון ולהתאים אותו למטופל בצורה מיטבית, במטרה לאפשר לשתל להיצמד לעצם ולהיות יציב בפה.

  1. סוכרתיים אינם יכולים לעבור השתלת שיניים

לא בהכרח נכון. בעבר שללו השתלת שיניים לחולי סכרת מכל וכל. אך מחקר שפורסם בשנת 2008 בכתב העת The International Journal of Oral and Maxilofacial Implants הציג כי ניתן לבצע שתלים ברמת הצלחה גבוהה אצל חולי סכרת מאוזנים.

לכן, לפני שמוסרים למטופל תשובה שלילית, ניתן לבצע בקופת החולים בדיקות דם להמוגלובין מסוג  HbA1c, ואם התוצאה טובה (HbA1c<7.2) הדבר מוכיח כי רמת הסוכר  מאוזנת יחסית  בשלושת החודשים האחרונים ואין שום מניעה לבצע שתלים גם לחולה סוכרת, בכמעט אותה רמת ההצלחה (95%) שיש לאדם בריא לחלוטין.

  1. השתלת שיניים יקרה יותר מאשר תותבות

לא תמיד. אמנם ההוצאה המיידית על טיפול השתלת שיניים הוא ככל הנראה גבוהה יותר מאשר שיניים תותבות, אבל שיטת All on 4-6 אשר מאפשרת התקנת גשר על גבי 4-6 שתלים, זולה משמעותית משחזור לסת שלמה. כמו כן, אם לוקחים בחשבון את העובדה כי תותבות דורשות החלפה ושחזור כל מספר שנים, וכי ניתן לפרוס לתשלומים את עלויות ההשתלה, נראה כי העלויות מתקזזות בסופו של דבר. הנוחות, היציבות, התפקודיות והאסתטיקה הם לא ברי השוואה בכלל ושווים כל שקל.

  1. אין לי דרך להבטיח שאהיה מרוצה מהתוצאה

לא נכון! במרפאה של ד"ר שלזינגר יש לך 100% אחריות על התוצאות. זו היא המרפאה היחידה אשר לוקחת אחריות ועומדת במאה אחוזים מאחורי השתלת השיניים המתבצעת בה. המשמעות היא כי אם אתה לא מרוצה מתוצאות הטיפול, תוכל לקבל את כל כספך בחזרה (בכפוף להחזרת העבודה).

תחום השתלת השיניים מתפתח במהירות במטרה לספק עוד ועוד פתרונות יעילים אשר ישלבו תפקוד גבוה ואסתטיקה בחיוך.

רוצה לשפר את איכות חייך?

ד"ר ניצן שלזינגר וצוות המרפאה מזמינים אותך לפגישת ייעוץ וצילומים בחינם!

לקביעת תור חייגו עכשיו: 03-9012411

רוצה לשפר את איכות חייך?

ד"ר ניצן שלזינגר וצוות המרפאה מזמינים אותך לפגישת ייעוץ וצילומים בחינם!

השתלות שיניים - מידע נוסף

הרמת סינוס

הרמת סינוס הוא הליך כירורגי שבו מוספים עצם לסינוס על מנת לאפשר התקנה של שתל באזור השיניים הטוחנות שבלסת העליונה. בלסת העליונה מעל אזור השיניים

קרא עוד »

בניית עצם

הטכנולוגיה בשירות רפואת השיניים בעת ביצוע השתלת שיניים, מחדירים את השתל ומקבעים אותו בתוך עצם הלסת על מנת להרכיב עליו את הכתר, הגשר  או התותבות.

קרא עוד »
Call Now Button
×
דילוג לתוכן